Zo herken je gezonde producten

16 januari 2023 12:09

Zo herken je gezonde producten

Gezond eten wordt steeds belangrijker in de hedendaagse maatschappij. Tegelijkertijd is er steeds meer keuze in de supermarkt beschikbaar. Hoe maak je de keuze tussen wat je in de kar gooit en wat je toch liever wil laten staan? In deze blog behandelen we hoe je echte gezonde producten herkent. Lees snel verder en kom erachter hoe je snel en gemakkelijk gezonde voeding herkent.

Is het door de jaren heen gemakkelijker om aan eten te komen of juist moeilijker? Dat hangt er van af hoe je het bekijkt natuurlijk. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker geworden om in een korte periode veel eten in huis te halen. Het is daarentegen moeilijker geworden om gezonde en natuurlijke voeding te herkennen zonder al te veel kunstmatige toevoegingen. We hebben een top drie opgesteld met punten waardoor je gezonde en natuurlijke voeding kunt herkennen. 

Het voedsel komt uit de natuur

Als je wil beginnen met gezond eten, begin dan met voedsel uit de natuur. Hiervoor kun je bijvoorbeeld eens lezen of vragen wat je grootouders aten. Zij aten waarschijnlijk eten dat geproduceerd is door moeder natuur en niet in een fabriek. Vroeger werd eten namelijk niet of nauwelijks bewerkt. Eten werd namelijk kleinschalig geproduceerd.

Het product bevat herkenbare ingrediënten

Als je vaker kijkt naar de voedingswaarden van een product, kijk dan ook eens naar de ingrediëntenlijst. Hierop kun je zien wat er allemaal in het product zit. Volg je een eiwitrijk dieet? Dan kun je kijken naar producten met veel natuurlijke eiwitten. Desondanks is het voor sommige mensen moeilijk om hun benodigde dagelijkse hoeveelheid eiwitten te in te nemen.
Er zijn ook andere handige producten die je kunt gebruiken als aanvulling op je voeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eiwit shake.

Hoeveelheid ingrediënten

De laatste factor waaraan je kunt herkennen of een product gezond is, kun je kijken naar de het aantal ingrediënten. Vaak zijn producten met weinig ingrediënten ook gezonder. Hou hier dan ook rekening mee bij het uitkiezen van je producten. Het is dus enorm belangrijk om op de ingrediëntenlijst te kijken wat er allemaal in het product zit. Staan er bijvoorbeeld drie verschillende benamingen voor suiker of vijf verschillende E-nummers op de ingrediëntenlijst? Dan kun je er van uitgaan dat het geen gezond product is.

Maak je eten zelf

Tegenwoordig zijn er heel veel kant-en-klare producten te verkrijgen. Hierdoor weet je eigenlijk niet meer precies wat je nou eet. Wij raden je aan om gewoon het heft in eigen handen te nemen en je eten maken met alleen maar verse producten.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.