Landelijk Atelierweekend op 22 en 23 juni

21 juni 2024 11:02

Landelijk Atelierweekend op 22 en 23 juni

Vele honderden kunstenaars openen atelierdeuren

Op 22 en 23 juni vindt het Landelijk Atelierweekend plaats. Een uniek evenement waarbij kunstenaars door heel Nederland hun deuren openen voor het publiek. Dit weekend biedt kunstliefhebbers de kans om een kijkje te nemen in de ateliers van honderden getalenteerde kunstenaars, verspreid over alle provincies van ons land en zo persoonlijk kennis te maken met hun kunst en de vaak prachtige verhalen die daarbij horen.

Met deelnemende ateliers van Groningen tot Limburg, en van Noord-Holland tot Zeeland, belooft het Landelijk Atelierweekend een breed scala aan kunststijlen en technieken. Alle ateliers die deelnemen zijn het bezoeken meer dan waard, niet alleen de ateliers in het stadscentrum maar vooral ook de ateliers gelegen in de buitengebieden. Alleen al door de ligging van deze ateliers worden bezoekers aangenaam verrast.

Gemeentes met veel deelnemers

In het bijzonder in de gemeentes Albrandswaard, Waalwijk en Lochem zijn een groot aantal deelnemende kunstenaars doordat deze gemeentes zich hebben aangesloten bij de organisatie van het Landelijk Atelierweekend om ‘hun’ kunstenaars extra in de spotlights plaatsen. Zo kan men in de gemeente Lochem maar liefst 27 kunstateliers bezoeken.

Meer dan kunst kijken

Een bezoek aan een atelier tijdens het Landelijk Atelierweekend is meer dan alleen kunstwerken bewonderen; het is een gelegenheid om de verhalen achter de kunst te ontdekken en de passie van de kunstenaars te voelen. Of je nu een fervent kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de creatieve processen, dit weekend biedt een unieke ervaring. Én het is ook de ideale manier om een kunstwerk te kopen, direct bij de maker.

Alle ateliers zijn gratis toegankelijk, en de deelnemende kunstenaars staan klaar om hun werk en werkwijze toe te lichten. Dat maak het Landelijk Atelierweekend een mooie manier om kunst in al haar vormen te ontdekken en te genieten van een inspirerende dag uit.

Voor meer informatie over de deelnemende ateliers en een overzicht van alle locaties, bezoek de website van het Landelijk Atelierweekend: www.landelijkatelierweekend.nl/deelnemers.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.