Deze dranken moet je voor de feestdagen in huis halen

20 november 2023 14:45

Deze dranken moet je voor de feestdagen in huis halen

Veel mensen haten de winter, maar de winter is ook het seizoen van de warme en gezellige feestdagen. Of je nu de perfecte drank zoekt voor een feestelijke bijeenkomst of gewoon wilt genieten van een ontspannen avond, de keuze van je drank kan de sfeer maken of breken. In deze blog zullen we daarom aandacht besteden aan dranken die tijdens de feestdagen niet mogen missen.

Glühwein: de traditionele smaak van de winter

Glühwein is een warme, gekruide rode wijn die vaak wordt genoten tijdens koude wintermaanden, vooral rond de feestdagen. Het bevat doorgaans ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, steranijs en sinaasappelschillen, wat het een heerlijk verwarmend karakter geeft. Aangezien Glühwein vaak geschonken wordt op kerstmarken, wordt deze drank absoluut geassocieerd met de feestdagen en de wintermaanden.

Champagne of prosecco

Champagne, prosecco en andere mousserende wijnen zijn ook geschikt als winterse drankjes. Hoewel deze drankjes vaak geassocieerd worden met feestelijke gelegenheden, zijn ze veelzijdig genoeg om het hele jaar door van te genieten, inclusief de wintermaanden in het algemeen. Mousserende wijnen brengen een sprankelende en feestelijke sfeer met zich mee, wat perfect kan passen bij winterse vieringen zoals kerstfeesten en oudejaarsavond. Je kunt ze puur drinken of gebruiken als basis voor feestelijke cocktails.

Wijnen, wijnen, wijnen

Veel mensen genieten van een goed glas wijn tijdens de koude wintermaanden, vooral tijdens feestelijke gelegenheden. Bekijk hier een aantal goede wijnen die je kunt gebruiken tijdens een feestmaal. De keuze voor de beste wijn hangt echter af van je persoonlijke voorkeur en het type gerechten dat geserveerd wordt. Een Merlot of Cabernet Sauvignon passen bij winterse gerechten. Witte wijnen, zoals de Chardonnay of Sauvignon Blanc, passen dan weer prima bij gevogelte of visgerechten.

Winterse cocktails

Zoals Sangria een zomerse cocktail wordt genoemd, zo bestaan er ook winterse cocktails. Hieronder volgen een paar cocktails, die prima bij het winterseizoen passen:

  • Espresso Martini Salted Caramel
  • Chai white Russian
  • Pumkin Spice punch
  • Eggnog
  • Xmas Martinez
  • Cranberry jura whisky sour
  • Rum met troebele appelsap en kaneel

Port

Port is een uitstekende keuze als winterse drank. Port is een versterkte wijn afkomstig uit Portugal en heeft een rijke, volle smaak die goed past bij de koude wintermaanden. Koop jouw Port op deze pagina. Ruby Port is jong en fruitig, met levendige smaken van rood fruit zoals kersen en frambozen. Het is een uitstekende keuze om puur van te genieten of als afsluiter van een maaltijd. Tawny Port heeft een meer gerijpte smaak en krijgt vaak tonen van noten, gedroogd fruit en karamel naarmate het ouder wordt. Het is heerlijk om te nippen bij de open haard of als begeleiding bij desserts zoals notentaart of crème brûlée.

Winterse likeuren

Er zijn verschillende likeuren die als winters kunnen worden beschouwd vanwege hun rijke en warme smaken. Hier zijn enkele voorbeelden van likeuren die goed passen bij de wintermaanden:

  • Baileys
  • Amaretto
  • Grand Marnier
  • Jägermeister
  • Koffielikeuren
  • Cointreau
  • Hazelnootlikeuren
terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.