De gids voor het kiezen van de juiste snowboarduitrusting

28 augustus 2024 16:10

De gids voor het kiezen van de juiste snowboarduitrusting

Hoewel we midden in de zomer zitten, zijn al veel mensen bezig met het plannen van hun volgende snowboardvakantie. Want wintersport blijft populair. En zeg nou zelf, hoe fijn is het om met je snowboard door de sneeuw te glijden. Maar misschien is je snowboard aan vervanging toe of ben je van plan om je eerste snowboard te kopen. En wat heb je naast je snowboard nog meer nodig? Om je daarbij te helpen, geven we in dit artikel tips voor het kiezen van de juiste snowboarduitrusting.

Snowboarduitrusting: wat heb je nodig?

Allereerst is het goed om te weten wat je allemaal nodig hebt qua uitrusting voor het snowboarden. We zetten het op een rij:

  • Snowboard en bindingen
  • Snowboardboots
  • Beschermende uitrusting: helm, rugbeschermer, kniebeschermers en polsbeschermers en snowboardbril (goggle)
  • Kleding: ski/snowboardjas en broek, thermo-ondergoed, isolerende kleding, sokken, handschoenen, nekwarmer
  • Overige uitrusting: rugzak, wax- en slijpgereedschap

Hoe kies je het juiste snowboard?

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij de keuze voor een snowboard:

  1. De juiste lengte: deze moet passen bij je lengte, gewicht en ervaringsniveau. De vuistregel is dat het board tussen je kin en neus moet reiken wanneer het rechtop staat. Beginners kunnen kiezen voor een korter board voor beter wendbaarheid, terwijl gevorderden vaak de voorkeur geven aan langere boards.
  2. Bepaal je boardstijl: all mountain (veelzijdig), freestyle (tricks), freeride (off-piste en poeder) of powder (voor diepe sneeuw)
  3. Kies de juiste flex: ga je voor zacht (beginners/freestyle), medium (all-mountain) of stijf (gevorderden en freeride)?
  4. Overweeg de vorm: Directional (één richting), True Twin (freestyle en switch) of Directional Twin (freestyle en all-mountain)
  5. Profiel van het board: Camber, Rocker, Flat of Hybrid

Snowboards zijn er in verschillende prijsklassen. Ga voor jezelf na wat je eraan wilt uitgeven, maar houd er ook rekening mee dat wat duurdere boards vaak langer meegaan. Lees recensies en klantbeoordelingen om te zien wat de ervaringen van anderen zijn. Lees je goed in voordat je een board gaat kopen. Daarnaast is het van belang om je uitrusting goed te onderhouden om de levensduur te verlengen. Vergeet dus niet om het benodigde was- en slijpgereedschap aan te schaffen, zodat je langer plezier hebt van je nieuwe boarad.

Je snowboarduitrusting kopen

Er zijn tegenwoordig diverse webshops waar je je gear online kunt bestellen. En je kunt het natuurlijk altijd terugsturen als je niet tevreden bent. Maar er zijn ook combi’s van een webshop en winkel. Nidecker heeft bijvoorbeeld naast een webshop ook een winkel in Hengelo waar je snowboardgear in het echt kunt zien en kunt testen.

Met behulp van de bovenstaande tips kom je letterlijk en figuurlijk goed beslagen ten ijs tijdens het komende wintersportseizoen. En zorg er ook voor dat je voldoende verzekerd bent, want in de praktijk blijkt het vaak niet voldoende te zijn.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.