Zo knap je zelf een badkamer op

20 februari 2023 13:29

Zo knap je zelf een badkamer op

Ben jij van plan om binnenkort je badkamer zelf op te knappen? Goed bezig! Dit bespaart niet alleen op de kosten, maar je weet ook zeker dat alles gebeurd precies zoals jij het wilt. In deze korte blog geven we je een paar tips waar je op moet letten wanneer je er voor kiest om zelf je badkamer op te knappen. Zo ga jij voorbereid de badkameroorlog in!

Er komt heel veel rotzooi vrij

Onderschat niet hoe veel rotzooi vrij komt bij een badkamer verbouwen. Alleen al de wc gaat je een gehele kruiwagen aan moeite kosten. Denk er trouwens wel aan dat je geld kan krijgen voor je wc, breng het naar een partij die witgoed in Limburg of een andere provincie aanneemt. Maar het puin wat los komt bij het verbouwen van een badkamer is immens veel. Zorg er dus voor dat je tijdig voorbereid bent door een plek te hebben waar je dit puin kwijt kan komen.

Maak een strakke planning

Planning en order is alles wanneer het aankomt op een verbouwing. Denk er dus aan om van te voren alles op een lijst te zetten wat moet gebeuren, maar ook in welke volgorde dit moet gebeuren. Zodoende kan het niet gebeuren dat je iets vergeet of overslaat. Er zijn vrij weinig dingen rotter dan wanneer de vloer er ein-de-lijk in ligt en je er achter komt dat bepaalde pijpleidingen nog vervangen hoorde te worden. Wat leren we daar van? Dat voorbereidend werk zich dubbel en dwars terug betaald!

De kosten zijn altijd hoger dan je denkt

Over voorbereidend werk gesproken: de kosten vallen altijd hoger uit dan je voorheen denkt. Het is verstandig om een budget van 140% aan te houden dan je daadwerkelijk nodig hebt voor je project. De reden hier voor is, is dat je die over 40% kan gebruiken voor onvoorziene kosten. Ga die buffer dus niet gebruiken om een extra dure wasbak te halen! Wees gedisciplineerd en gebruik het enkel wanneer een onverwachte kostenpost de kop op steekt.

Vraag hulp!

Iedereen wilt helpen slopen, niemand wilt helpen met het aanleggen van leidingen. Het is dus slim om tijdig aan vrienden of familie te vragen of ze een handje kunnen helpen. Vele handen maken immers licht werk, zorg wel dat je wat te eten en drinken hebt klaar staan! Dit is niet meer dan netjes.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.