Zelf een tegelvloer leggen? Met dit systeem van Fixfine leg je zelf een strakke tegelvloer

26 juli 2024 15:52

Zelf een tegelvloer leggen? Met dit systeem van Fixfine leg je zelf een strakke tegelvloer

Een tegelvloer leggen klinkt als een uitdaging maar met het tegel leveling systeem van Fixfine wordt dit een stuk eenvoudiger. Het systeem zorgt ervoor dat alle tegels perfect op één lijn liggen zonder dat er hoge kanten ontstaan. Je begint met het voorbereiden van de ondergrond die schoon, vlak en droog moet zijn. Hierop breng je een geschikte tegellijm aan met een lijmkam. Het is belangrijk dat je voldoende lijm gebruikt om te voorkomen dat de tegels later loskomen. Plaats de eerste tegel zorgvuldig in de hoek en druk deze stevig in de lijm. Bij elke volgende tegel plaats je een leveling clip onder de randen. Het zorgt ervoor dat de tegel niet kan zakken en op dezelfde hoogte blijft.

Gebruik het juiste gereedschap

Voor het leggen van een tegelvloer is het juiste gereedschap essentieel. Naast een lijmkam en een mixer voor de lijm heb je ook een tegelsnijder nodig voor het op maat snijden van de tegels. Zorg ervoor dat je een kwalitatieve tegelsnijder gebruikt die scherpe en rechte snedes kan maken. Het voorkomt dat de tegels gaan splinteren wat het resultaat negatief kan beïnvloeden. Wanneer je alle tegels hebt gelegd is het tijd om de clips te verwijderen. Het doe je eenvoudig door de clips aan de zijkant aan te tikken met een rubberen hamer. Het is belangrijk dat de lijm volledig is uitgehard voordat je de clips verwijdert om te voorkomen dat de tegels gaan schuiven.

Finishing touches zijn onmisbaar

Nadat alle tegels geplaatst zijn en de lijm is uitgehard is het tijd voor de afwerking. Voegen is een belangrijke stap die niet alleen visueel maar ook functioneel veel bijdraagt. Kies een voegmiddel dat past bij de kleur van je tegels om een harmonieus geheel te creëren. Het voegmiddel breng je aan met een voegrubber en je verdeelt het gelijkmatig over de tegelvoegen. Zorg ervoor dat alle voegen volledig gevuld zijn om te voorkomen dat er later vuil en vocht tussen de tegels kan komen. Na het voegen neem je de tegels af met een vochtige spons om overtollig voegmiddel te verwijderen. Het zorgt voor een strak en schoon resultaat. Laat het voegmiddel volgens de instructies drogen.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.