Waardevolle meubels een nieuw leven geven

30 november 2022 11:43

Waardevolle meubels een nieuw leven geven

Versleten meubels vervangen mensen meestal door nieuwe. Met bijzondere meubelstukken is dit zonde en ook niet nodig. Bij een stoffeerderij kun jij jouw mooiste meubilair een nieuw leven laten geven.

Oud meubilair een tweede leven geven

Wanneer een meubelstuk er niet meer op en top uitziet, willen mensen deze al gauw vervangen. Zij gooien het oude meubelstuk weg en vervangen deze door een nieuw exemplaar. Dit is eigenlijk erg zonde en hoeft ook helemaal niet. Meubelstukken die hartstikke mooi staan in een huis of een erfstuk zijn, wil je niet zomaar wegdoen. Deze kun jij dan laten maken. Bij een stoffeerderij is het mogelijk om stoffeerwerk, leer en antiek te restaureren. Met de hand wordt bijvoorbeeld alle inhoud uit de kussen van een bank gehaald. Dit wordt dan vervangen door nieuwe vulling in het kussen. Hierdoor is deze niet meer ingezakt en kan het weer goed worden gebruikt.

Het repareren van leren meubilair

Heb jij leren meubilair in je huis dat is beschadigd of aan vervanging toe is? Dan kun je deze naar een stoffeerderij brengen. Het is namelijk mogelijk om het leer te bewerken. Met speciale technieken kan het leer op sommige plekken gerepareerd worden. Je kunt niet zien dat het leer gerepareerd is, waardoor het meubel er weer zo goed als nieuw uitziet. bij leerbewerking kan uitgerekt leer ook worden ingenomen. Hierdoor is het meubel weer mooi strak. Het leer kan op de meest beschadigde plekken ook worden vervangen door nieuw leer in dezelfde kleur en kapotte naden kunnen opnieuw worden gestikt.

Antiek meubilair repareren

Antieke meubelstukken zijn vaak fragiel. Hoe ouder de meubelstukken, hoe meer zonde het is als deze kapot gaan. Zeker als dit meubilair een sentimentele waarde heeft. Stoffeerderijen doen ook reparaties aan antieke meubelstukken. Mooie kasten of tafels die al generaties lang in de familie zitten, kunnen dan weer mooi gemaakt worden. Bovendien is het dan ook direct mogelijk om je houten meubelstuk in de was te laten zetten. Hierdoor glimt deze weer mooi en blijft het hout langer mooi. Houtwormen in je antieke meubilair is ook erg vervelend. Dit kan je houten meubels ernstig beschadigen en kapotmaken. Bij een stoffeerderij is het mogelijk om deze te laten verwijderen en om dan direct je meubel te laten repareren als er schade is aangericht door de wormen.

Meubels opnieuw laten stofferen

Eén van de eerste dingen waar je waarschijnlijk aan denkt bij een stoffeerderij, is het opnieuw laten stofferen van je meubilair. Na verloop van tijd kan een stof erg vies worden. Zo vies, dat deze niet meer te redden is. Het kan ook gebeuren dat de stof scheurt of beschadigt door iets of iemand. Het is dan mogelijk om de stof te laten vervangen door een nieuwe. Wanneer jij jouw huis opnieuw gaat inrichten of gaat verhuizen en toe bent aan iets nieuws, is dit ook een goede oplossing. Sommige meubelstukken zijn zo mooi dat wij deze niet weg willen doen. Wel kan het zo zijn dat we toe zijn aan iets nieuws. Een nieuwe stof op de bank bijvoorbeeld, is een goede manier om je bank een tweede leven te geven.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.