Redenen om je auto te laten staan

25 januari 2023 15:32

Redenen om je auto te laten staan

Stap jij elke dag in de auto, bijvoorbeeld om naar je werk te rijden of om nog snel de boodschappen te halen? Wij zijn van mening dat we eens iets vaker de auto moeten laten staan en op een alternatieve manier moeten reizen. De volgende redenen zullen jou waarschijnlijk ook overtuigen om net iets vaker op de fiets te stappen of gewoon te wandelen

1. Het is beter voor het milieu

Zoals je wellicht al wist zijn auto’s grote vervuilers. Wil je dus een steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan zou je af en toe moeten kiezen voor een ander vervoersmiddel. Woon je binnen loop- of fietsafstand? Laat dan je auto sowieso staan. Heb je een goede OV verbinding? Pak dan eens wat vaker de trein of de bus.

2. Het is beter voor je gezondheid

Wanneer je te voet of fietsend naar je werk gaat, is dat ook beter voor je gezondheid. Het is namelijk de bedoeling dat je elke dag een halfuur beweegt. Fiets of wandel je dagelijks een kwartiertje van en naar je werk? Dan heb je dit doel behaald. Als je een kantoorbaan hebt, raden we je ook aan om af en toe in de pauze een wandeling te maken. Werk je als chauffeur en volg je een nascholing Code 95? Dan is het zeker goed af en toe even de benen te strekken.

3. Je kunt je hoofd leegmaken

Beweging is niet alleen nodig om fit te blijven, maar ook om een goede mentale gezondheid te behouden. Je maakt namelijk meer dopamine aan, een stofje dat ervoor zorgt dat je je positiever en gelukkiger voelt. Daarnaast raden we je aan om tijdens je fiets- of wandeltocht niet alleen te focussen op je einddoel, maar om ook af en toe even van de omgeving te genieten.

4. Je hebt geen zin in files

Wil je een keer file vermijden? De handigste manier om dat te doen, is door zelf niet in de auto te stappen en een alternatieve manier te zoeken om op je bestemming aan te komen. Als je de trein neemt, hoef je niet bang te zijn dat je een uur langer onderweg bent (tenzij er natuurlijk sprake is van vertraging). In plaats van gefrustreerd achter het stuur te zitten, kun je in de trein achteroverleunen met een beker koffie erbij. Wat wil je nog meer?

5. Een ander vervoersmiddel is sneller

Als je in een stad woont, heb je haast geen auto nodig, want met het openbaar vervoer of met de fiets ben je vaak sneller op je bestemming dan wanneer je de auto pakt. Daarbij zou je altijd moeten speuren naar een goede parkeerplek en ben je een flinke duit kwijt aan parkeerkosten. Investeer dus niet in een goede auto, maar in een goede fiets als je in het hart van de stad woont.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.