Hoe kies je de juiste deurmat?

10 september 2024 14:48

Hoe kies je de juiste deurmat?

Deurmatten zijn een onmisbaar onderdeel van elk huis. Ze houden vuil buiten, beschermen de vloer en voegen een vleugje stijl toe aan je hal. Maar met zoveel opties is het soms lastig kiezen. We helpen je in dit artikel graag op weg.

Meet de ruimte

De eerste keuze die je moet maken is of je een binnen- of buitenmat zoekt. Binnenmatten, ook wel schoonloopmatten genoemd, zijn vaak gemaakt van stevig materiaal. Ze zijn in de eerste plaats dan ook bedoeld voor het schoonschrapen van schoenen.

Ben je op zoek naar een mat voor buiten dan moet deze wel bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Ligt de mat buiten onder een afdakje, dan zijn er minder robuuste eigenschappen nodig.

De deurmat moet vervolgens natuurlijk wel goed op maat zijn. Hiervoor meet je de breedte van de deur, of als je de mat over de hele breedte van de gang wil, dan meet je de breedte van de hele gang. De mat moet in ieder geval groot genoeg zijn om het meeste vuil op te kunnen vangen.

Deurmattenspecialist Madico is een groothandel in deurmatten en maakt ze op maat. Mocht je een deurmat voor je bedrijf zoeken, dan kan dat zelfs gepersonaliseerd met logo.

Bepaal het juiste materiaal

Je hebt deurmatten van verschillende materialen, die elk hun eigen voordelen hebben. We noemen er een paar:

Kokosvezels: deze matten van natuurlijke vezels zijn duurzaam. Kokosmatten zijn slijtvast en kunnen jaren meegaan. Ze zijn heel goed in het schoonschrapen van schoenen. De stijl die deze matten met zich meebrengen is natuurlijk, rustiek en luxueus.

Rubber: rubberen deurmatten zijn weerbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor buitenmatten.

Polypropyleen: dit synthetische materiaal straalt een combinatie van duurzaamheid en stijl uit. Polypropyleen matten zijn heel goed in vuil en vocht opnemen en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Kleur en stijl

Een deurmat moet natuurlijk wel passen bij de stijl van je huis, naast dat het gewoon een functionele toevoeging aan je hal is. Neutrale kleuren zoals zwart, bruin en grijs zijn veelzijdig en passen bij de meeste woonstijlen. Fellere kleuren of patronen kunnen juist echt een statement maken in je hal.

Deurmatten zijn verkrijgbaar in diverse vormen, zoals rechthoekig, vierkant, rond, of een halve cirkel. Kies voor een vorm die past in de ruimte waar je de mat gaat neerleggen.

Wat is je budget?

Houd er ook rekening mee dat deurmatten in verschillende prijscategorieën komen. Bepaal voordat je een deurmat gaat zoeken wat je er ongeveer aan uit wilt geven en ga op zoek naar een deurmat in die prijsklasse. Houd er daarbij wel rekening mee dat een duurdere mat vaak ook een betere kwaliteit heeft.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.